למה אנחנו צריכים מצלמות אבטחה - מגה פיקסל?
- פרטים
- נכתב על ידי ארז יפה
תחילה אדבר על צמד המילים מגה פיקסל . "מגה פיקסל" המשמעות: מיליון פיקסלים. הפיקסל או רכיב התמונה הוא ריבוע זעיר אחד מרבים המרכיבים תמונה שלמה. ככל שקיימים יותר פיקסלים קיימים יותר פרטים בתמונה. לדוגמא אם ניקח מצלמת IP עם CCD בעל יכולת רזולוציה של 1,280X1,024 = 1,310,270 פיקסלים (1.3 מגה פיקסל). ונשווה אפילו למצלמת IP עם רזולוציה גבוהה של 600 קו, 752X582 = 437,664 פיקסלים (0.44 מגה פיקסל). נוכל לראות שבמצלמת IP פשוטה של 1.3 מגה פיקסל קיימים פי 3 יותר פיקסלים מאשר במצלמת אבטחה איכותית סטנדרטית. אבל מדוע אנחנו זקוקים לכל הפיקסלים הללו?
המטרה במערכת אבטחה המורכבת ממצלמות אבטחה היא לתעד פרטי אירועים. ככל שיהיו לנו יותר פרטים בתמונה נוכל לדלות יותר אינפורמציה בשחזור האירוע שתועד. דוגמאות לכך הן זיהוי פנים של אדם וזיהוי מס' לוחית רישוי של רכב שזה דבר מאוד קריטי בפענוח אירועים אשר מאפשרים לנו לדעת מה בדיוק קרה ומי היה נוכח באירוע. בעבר כאשר הגיעו הטלוויזיות הצבעוניות לישראל, היו כאלה שאמרו: בשביל מה צריך טלוויזיה צבעונית? טלוויזיה שחורלבן זה מספיק טוב בשבילנו. כיום כולנו יודעים שטלוויזיה שחורלבן לא מאפשרת לנו לקבל מספיק קונטרסט ולראות הרבה פרטים שרואים רק בטלוויזיה צבעונית. גם היום, מי שרכש וצופה בטלוויזיה (HD) יותר לא ירצה לחזור ולצפות בטלוויזיה רגילה. אותו דבר לגבי מצלמות אבטחה עם טכנולוגיה של מגה פיקסל. פעם מצלמות אבטחה שחורלבן היו שייכות לטכנולוגיה מתקדמת. לאחר מכן עברנו למצלמות אבטחה צבעוניות, היום קיימות מצלמות אבטחה החל מ- 1.3 מגה פיקסל ועד 16 מגה פיקסל, כאשר מי שמתנסה עם מצלמות אלו המספקות איכות כה גבוהה, לא ירצה לחזור אחורה למצלמות אבטחה סטנדרטיות.
אחזור לשאלה, למה אנחנו צריכים מצלמות אבטחה - מגה פיקסל? האם הן באמת הכרחיות? בואו ננסה להיזכר בתוכניות טלוויזיה שונות המציגות לנו אירועים שתועדו במצלמות אבטחה, ונשאלת השאלה האם מישהו מזהה את הדמות. האם אנחנו מצליחים לזהות את הפורץ או הגנב? התשובה היא שברוב המקרים בהחלט לא, הדמות שהמצלמה קלטה וזיהתה יכולה להיות דומה להרבה מאוד אנשים. הסיכוי של זיהוי ודאי של האדם המצולם הוא נמוך בכל מה שקשור להוכחה בבתי המשפט. בואו נתאר לעצמנו שאותו פורץ או גנב נכנס למקום שבו קיימות מצלמות אבטחה של 2 מגה פיקסל או יותר, במידה ותמונת פניו תפורסם, אין לי ספק שתוך זמן קצר יזוהה בודאות וייתפס במהרה. כנ"ל לגבי רכב שהיה מעורב באירוע כלשהו, עם מצלמת אבטחה מגה פיקסל ניתן יהיה לזהות את הרכב ולהגיע לנהגו.
מצלמות נסתרות
- פרטים
- נכתב על ידי ארז יפה
מצלמה נסתרת זוהי מצלמת אבטחה לכל דבר המחוברת למערכת הקלטה, אך בעלת עדשה זעירה המכונה ראש סיכה (pinhole).
את המצלמה ניתן להסתיר בכל מקום אפשרי, ומספיק ליצור חור של 0.8 מ"מ שכמעט ואינו נראה באביזר כלשהו על מנת להסתיר אותה.
קיימות מספיק סיבות להתקין מצלמות נסתרות בבית או בעסק.
במידה וקיים אצלנו חשש שהמנקה בבית מנקה גם מהמגירות דברים שלא התבקשה ניתן להתקין מצלמה נסתרת המכוונת לכיוון הארון או השידה.
מטפלת בתינוק הנמצאת בביתנו, יושבת בעיקר עם התינוק בסלון, ניתן להתקין מצלמה נסתרת המכוונת לאזור הספה. ממומלץ גם להתקין מיקרופון רגיש על מנת לוודא שהמטפלת מתייחסת לצעקותיו ולבכיו של התינוק.
קשישים המטופלים בבית ע"י מטפלים, לעיתים נופלים קורבן להתעללות ולהתפרצויות זעם של המטפל. התקנת מצלמות נסתרות בחדר שינה, בסלון או בכל מקום שהמטפל שוהה עם הקשיש מומלצת ואפילו נדרשת במיוחד בימים אלו שאנו שומעים על מקרים מזעזעים, וזהו רק קצהו של הקרחון.
בקיוסקים או פיצוציות כאשר יש חשד שהעובדים עובדים על מעסיקם ושטרות שאמורות להיכנס לקופה, בטעות מוצאים את דרכם לכיס מכנסיהם. מצלמה נסתרת המכוונת לקופה תוכל לעזור למעסיק פחות להיות עסוק במחשבות האם העובד שבו הוא נותן אמון ראוי לכך.
מאות מקרים בשנה של התנכלויות חוזרות ונשנות לרכוש (נזק לרכב וכדומה) בלי שבעל הרכוש יודע על מה ולמה מתנכלים לרכושו. התקנת מצלמות אבטחה נסתרות בסביבת הרכוש וצפייה בהקלטת המתרחש לעיתים מאוד מפתיעה.
קיים מגוון רב של מצלמות נסתרות, ולכן יש להתאים את המצלמה הסמויה לסביבה בה היא תמוקם.
מצלמה נסתרת בגלאי נפח או גלאי עשן, מצלמה נסתרת בפרוז'קטור חיצוני, מצלמה נסתרת בשעון או בשלט יציאה, מצלמה נסתרת בקופסת חיבורים ועוד ועוד......
האזנות סתר, המותר והאסור - עיקרים
- פרטים
- נכתב על ידי עו"ד אברהם פכטר
חוק האזנות סתר, התשל"ט - 1979 מגדיר "האזנת סתר" - האזנה ללא הסכמה של אף אחד מבעלי השיחה. כלומר: מדובר בהאזנה לשיחת הזולת, קליטה או העתקה של שיחת הזולת באמצעות מכשיר, ללא הסכמת אף אחד מבעלי השיחה.
המאזין האזנת סתר שלא על-פי היתר כדין, דינו מאסר חמש שנים - סע' 2(א) לחוק.
סע' 2(ב) מפרט: כי המשתמש ביודעין וללא סמכות כדין בידיעה או בתכנה של ידיעה שהושגו ע"י האזנת סתר. בין שנעשתה כדין ובין שלא כדין, ומגלה ידיעה או תכנה כאמור לאדם ביודעין שאינו מוסמך לכך דינו - מאסר חמש שנים וכנ"ל לגבי מי שמתקין או מציב מכשיר למטרות האזנת סתר ולשימושה.
הגופים המוסמכים לאשר האזנות סתר הם: שר הבטחון למטרות בטחון המדינה, המשטרה באשור בכתב מנשיא בית משפט מחוזי או סגנו שהוסמך לכך לפי בקשת קצין משטרה לצורך מניעת עבירות וגילוי עבריינים, לאחר ששקל את מידת הפגיעה בפרטיות מול חומרת העבירה וכן מפכ"ל המשטרה במקרים מיוחדים ודחופים כמפורט בחוק, ראה סע' 7 לחוק.
במקביל, יש שורה של האזנות סתר שאינן טעונות היתר לפי החוק, לדוגמא אם נעשתה האזנה ע"י מי שהסמכו קצין משטרה מוסמך לשם מניעת עבירות או גילוי עבריינים והיתה השיחה ברשות הרבים (כלומר: במקום שאדם סבור יכול לצפות ששיחותיו ישמעו ללא הסכמתו, כגון בית קפה, מעלית, רחוב וכו', או במקום שבו מוחזק עציר או אסיר, כלומר: חדר חקירה, מעצר, בית סוהר).
הפיקוח על האזנות סתר נעשה ע"י דיווח שנתי לגופי ממשל כגון: וועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת, וועדת חוץ ובטחון ולוועדה משותפת של שניהם, תוך מתן פירוט על מספר ההיתרים ותכנם. המפקח הכללי של המשטרה - יגיש מדי חודש, דו"ח ליועץ המשפטי לממשלה על האזנות - ועל תנאיהם.